čtvrtek 20. února 2014

Pohankový rejuvelac

Už jsem dělala žitný rejuvelac, ale stejně mě to více táhne k těm přirozeně bezlepkovým surovinám, takže tady je jeden pohankový. I chuťově je pro mě přijatelnější, dokonce by se dalo říct, že mi chutná ;)

Budete potřebovat:
bio pohankovou kroupu
převařená voda
velká 3 l sklenice
plátýnko na zakrytí

Pohanku si nejdříve necháme naklíčit, tak aby byly klíčky dlouhé asi jako samotné zrnko. Naklíčenou pohanku dáme do sklenice a zalijeme vychladlou převařenou vodou, zakryjeme plátýnkem a necháme pracovat asi 2-3 dny.
Během těchto dnů uvidíme, jak to ve sklenici krásně žije. Bublinky obklopí zrnko pohanky a vynesou ji k hladině, někdy tam zůstane jindy spadne zase na dno.
Po 2-3 dnech přecedíme a pijeme, chutná lehce po citronu. Uchováváme v lednici po dobu max. 4 dnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat