úterý 4. března 2014

Mozzarella

Na youtube jsem zahlédla video jak na mozzarellu, na druhý den jsem už kupovala psyllium ;) Ta konzistence je fakt dokonalá.

Suroviny:
50 g kešu
20 g vlašáků
1 lžíce psyllia
150-200 ml vody

Kešu i vlašské ořechy namočíme přes noc (vlašáky můžou být namočené klidně i déle) psyllium zalijeme vodou a necháme bobtnat klidně i přes tu noc. Z ořechů slijeme vodu a propláchneme. Psylliový "puding" a ořechy dáme do mixéru a mixujeme dohladka. Poté vložíme do formičky a dáme chladit do lednice.
Vlašáky i přes dlouhé namáčení jsou aromatické, takže tahle mozzarella chutná po nich a není tedy tak typicky neutrální, lze ji udělat jen z kešu;)
Podávat se dá jak samotná, neochucená, tak i posypaná bylinkami nebo do salátů.

Žádné komentáře:

Okomentovat